Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Tuptusiowata napisał:
Witam Nową Mamuśkę

No ja staram się nie panikować i cały czas sobie wmawiam, że szybko do szpitala nie będę gnać jak będą skurcze aby mi nie powiedzieli zapraszamy jutro. Ale to różnie bywa, człowiek wtedy zaczyna panikować i szybko zasuwa do szpitala aby z dzieckiem było wszystko ok.

Ja nie mam żadnego dobrego zdania co do lekarzy na pogotowiu ani mojej lekarki. Przed ostatnio na wizycie mówiłam, że mam problemy z biodrem lewym i bole się w okresie ciąży nawracają ze zdwojoną siłą a ona, że to normalne. Jak może być normalne coś w ciąży co ma się to i bez ciąży. A jak na nastepnej wizycie zobaczyła mnie kulejącą na korytarzu to zapytała co mi się stało w nogę?? No myślałam, że wyjdę stamtąd od razu. I przepisałam mi paracetamol z łaski swojej który mi nie pomaga a nawet szkodzi, bo po nim jestem jakaś taka otumaniona więc go nie biorę.

Ehh oby w czasie porodu wszystko było dobrze i żebym trafiła na normalnych ludzi. Bo normalnie nóż w kieszeni mi się otwiera jak słyszę, że nie ma się zym przejmować, to normalne lub, że mam się nie stresować.

Witaj. Gdyby ten Twój ból był tylko w ciąży to podejrzewałabym rozchodzenie wiązadeł, co jest faktycznie normalne, ból może być bardzo silny odczuwalny między innymi w pachwinie, noga może drentwieć ale to mija. Lekarze są różni nieważne w jakim kraju. Ja jak leciałam w ciąży z synem do Norwegii to mój zaprzyjażniony gin zpolski załatwił mi lekarza przez tel, naszczęście niemusiałam korzystać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
265 Postów

(spóźnieni3)
Stały Bywalec
coś wam wkleje

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Rewelacja Moze mojego syna zaczne uczyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Super maluch!! normalnie bomba!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Dobranoc Mamuśki, odwiedze Was jutro.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
679 Postów
AGNIESZKA M
(AGA76)
Wyjadacz
Halas i Kalba oby i Wam sie spelnily marzenia-szczerze Wam tego zyczeJa mialam marzenie i nie wierzylam w jego spelnienie a tu bach i wszystko jest mozliwe
Anetak24 Ty tez masz szanse aby spelnilo sie Twoje marzenie abys skonczyla studia i warto je spelnic bo ja tak jak i Ty wychowywalam dzieci i studiowalam a oprocz tego chodzilam do pracy i niezle musialam kombinowac i zamieniac sie z kolezankami na dyzury by moc w weekendy studiowac a przez 4 lata studiow nie wiedzialam co to urlop bo wykorzystywalam go rok w rok na praktyki w osrodkach i szpitalachA pod koniec studiow dodatkowo przezywalam rozwod przed sama obrona brrr Jak sie chce to mozna wszystko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
NANA76 napisał:
Halas i Kalba oby i Wam sie spelnily marzenia-szczerze Wam tego zyczeJa mialam marzenie i nie wierzylam w jego spelnienie a tu bach i wszystko jest mozliwe
Anetak24 Ty tez masz szanse aby spelnilo sie Twoje marzenie abys skonczyla studia i warto je spelnic bo ja tak jak i Ty wychowywalam dzieci i studiowalam a oprocz tego chodzilam do pracy i niezle musialam kombinowac i zamieniac sie z kolezankami na dyzury by moc w weekendy studiowac a przez 4 lata studiow nie wiedzialam co to urlop bo wykorzystywalam je na praktyki w osrodkach i szpitalachA pod koniec studiow dodatkowo przezywalam rozwod przed sama obrona brrr Jak sie chce to mozna wszystko

Jesteś moim guru. Dzielna kobieta. Jak człowiek niema wyboru to si,ę spina i wszystko robi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Witam nową mamę

Ja również należę do grupy, która nie narzeka na opiekę lekarską. Mimo, że sprowadziłam się tutaj w 6 miesiącu to do razu trafiłam na super położną, która skierowała mnie do szpitala, a tam z kolei miałam super lekarza. Usg co 3-4 tygodnie, badania krwi też. A już opieka w czasi eporodu była niesamowita, narawdę.
My jak jechaliśmy do szpitala to miałam skurcze co jakies 5-7 minut, a rozwarcie minimalne, ze 2 cm może. Ale po ktg mnie zostawili i całe szczęście bo skurcze miałam takie, aż mnie telepało.
kasiar12 - też nie chciałam, żeby mąż do mnie mówił, tylko mi picie donosił i podawał.
Ale fajny cudak z Zuzi :0) super to zdjęcie.

Tuptusiowata - nie bój się i nie martw, wszystko na pewno będzi edobrze

A opieka medyczna w POlsce też ma wiele wad - ehh, ja miałam opiekę prywatną w sieci medycznej i poszłam na wizytę (a miałam ciążę wysokiego ryzyka) to pani doktor była tak nieprzyjemna, nie zbadała mnie, zdenerwowałąm się i ciśnienie mi skoczyło i ona mi kazała brać tabletki uspokajające - koszmar jakiś. Wszystko zależy od człowieka moim zdaniem. to ikke stress i fint wynika moim zdaniem w dużej mierze z charakteru Norwegów i ich podejścia do życia, podczas gdy my raczej nerwowii jesteśmy i często szklankę widzimy w połowie pustą, a przecież ona w połowie pełna jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Myślałam, też aby w Norwegii cos skończyć ale musze pierw języka się poduczyć. I może jakieś pielęgniarstwo czy coś. Albo certyfikat na doule miedzynarodowy. Plan mam zob aczymy co dalej.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Dobry wieczor kochane
Tak sie duzo u nas dzieje teraz ze nie ma jak pisac,ale czytam was regularnie hihi
Powiem to co zwykle w piatki-nareszcie weekend jupiiii
Kasiar-twoja Zuzia niezawodna ale ty to wiesz przeciez bo nie da sie "nie lubic" kazdego jej zdjecia jakie dodajesz na Facebooku hihi
Marzenie-hustawa juz zostala wystawiona na sprzedaz wiec spoko
My dzisiaj zaliczylismy dwa spacerki,jeden rano a drugi po poludniu-taka sliczna pogoda.
A teraz mezulek wloski mi zafarbowal,na solarium juz bylam wiec teraz relax weekendowy hihi
AK83 w takim razie czekam na eska i w tygodniu ktory przyjdzie smigamy na spacerek maly
Milego wieczoru kochane i weekendu
A oto kogo dzis spotkalismy na spacerku Panienke Milenke hihi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok